ERLUS: Kvalitet iz Njemačke

Vrhunski glineni crijep Großfalzziegel XXL® – GF XLL

Jedna od 10 prestižnih međunarodnih nagrada koje je dobio Erlus je i iF Design Award, kojom je nagrađen crijep Großfalzziegel XXL®, magično rješenje za gradnju sa manje troškova zahvaljujući inovativnim tehničko-dizajnerskim rješenjima. Großfalzziegel XXL® predstavlja snagu tradicije u modernističkom ruhu koja će sada biti dostupna i u Bosni i Hercegovini.

Cijena po komadu: 3.10 KM

Cijena po kvadratu: od 30.38 KM

 

Tehničke karakteristike:

Veličina: 29,5 x 46,5 cm

Razmak letvica: otp. 37,7 – 39,7 cm

Pokrivna širina: otp. 25,7 cm

Utrošak po m2: od 9,8 komada

Minimalni nagib: 10°

Standardni nagib: 22°

Težina po DIN 1055 uklj. letvice: otp. 0,55 kN/m2

Težina bez letvica: otp. 40 kg/m2

Paleta: 200 komada

Težina palete: otp. 940 kg

Pakovanje: 5 komada

 

Klasa otpornosti na udare grada (HW) 4

20 godina garancije na dostupnost modela

 

NJEMAČKI KVALITET, BH KROVOVI

Tondach Bosna i Hercegovina, kompanija-lider na bh. tržištu crijepa i krovne opreme, napravila je monumentalan iskorak u poslovanju, stupivši u partnerske odnose sa međunarodnim kompanijama visoke reputacije.

Kruna našeg razvoja je partnerstvo sa njemačkim gigantima, kompanijom Erlus. Tako će crijep ovog proizvođača biti dostupan kupcima u našoj zemlji, EKSKLUZIVNO u sklopu prodajnog asortimana kompanije Tondach Bosna i Hercegovina d.o.o.

ERLUS AG

Osnovani 1842. godine u bavarskoj općini Ergoldsbach, Erlus je u 180 godina dugoj tradiciji postao “krov nad glavom” cijele Bavarske. Inovativnost, pouzdanost, pristupačnost i kvaliteta su četiri odlike njihovih bezvremenskih proizvoda koji nastaju kao rezultat visokotehnološkog postupka, ali i dalje izrađeni od najboljeg prirodnog materijala – gline.